• puszka mleczka skondensowanego niesłodzonego
• biszkopty
• 2 galaretki truskawkowe
• 2 galaretki cytrynowe
• 1 galaretka z czarnej porzeczki
Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1½szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną.
2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody.
Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć.
Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytynowe rozpuscić w 1 ¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić.
Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko,wstawić do lodówki na 2 godziny.
Smacznego.
dodane na fotoforum: