2 udka z kurczaka
2 skrzydełka
1 skrzydło małe z indyka
30 dkg szpondru wołowego
30 dkg schabu karkowego wieprzowego
1 duży por
1/2 selera
2 marchewki
1 duża pietruszka
kawałek włoskiej kapusty
opieczona cebulka
przyprawa warzywko lub vegeta
maggi
koperek lub natka
kilka ziaren pieprzu
3-4 ziarnka ziela angielskiego
Mięso wymoczyć, zalać zimną wodą i zagotować.
Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Cedzakiem zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa(kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy.
Gotować do miękkości mięsana bardzo małym ogniu.
Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty.
Posypać posiekaną natką lub zielonym koperkiem.
Smacznego.
dodane na fotoforum: