ryż 20 dkg
papryka 4 szt
pomidory 6 szt
ser żółty 20 dkg
natka pietruszki
oregano
sól
pieprz
oliwa z oliwek
papryka ostra
masło roślinne
Ryż ugotować, przestudzić dodać 2 sparzone, obrane i pokrojone pomidory w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, starty żółty ser, oliwę, paprykę w proszku, sól, pieprz, oregano, dokładnie wymieszać.
Paprykę umyć, ściąć przy ogonku, wyjąć pestki, nadziać farszem ryżowym, przykryć ściętym kawałkiem.
Pomidory wydrążyć, faszerować ryżowym nadzieniem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem roślinnym, ułożyć paprykę i pomidory, zapiekać w piekarniku nagrzanym w 200°C.
Pomidory 20 min, paprykę 35 min(w zależności od piekarnika)
Smacznego.
dodane na fotoforum: