Ciasto:
https://www.gotowanie.wkl.pl/przepis37537.html
Farsz:
1/2 kg sera białego półtłustego
2 woreczki suchego ryżu
cukier waniliowy
cukier
1 żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
cynamon
Ryż ugotować,przestudzić,zmielić razem z serem przez maszynkę,dodać cukier do smaku(słodzimy wg własnego smaku)
cukier waniliowy,mąkę ziemniaczaną i zółtko ,wyrobić farsz.
Zagnieść ciasto,rozwałkować ,wykrawać placki szklanką lub robić wałeczki jak na kopytka,kroić na kawałki i wałkować placuszki.
Nadziewać farszem,lepić pierogi dowolnej wielkości.
Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Najlepiej smakują odsmażane,posypane cynamonem.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2011-11-15
Pierogi???
Z każdym nadzieniem łykam... :)))
mlord 2011-11-15
Ale co daje ten ryż? "Oszczędność"?