Fasola z kapustą i grzybami suszonymi

Fasola z kapustą i grzybami suszonymi

fasola sucha 80 dkg
marchew 2 szt
grzyby suszone 10 szt
skwarki z przesmażonego boczku 3 łyżki
olej
majeranek
ulubiona przyprawa warzywna 1 łyżka
mąka 2 łyżki
mała cebula


Fasolę umyć zalać wodą, dodać łyżkę przyprawy, zagotować, odstawić na parę minut aż spęcznieje. Kapustę zalać 5 łyżkami oleju, dodać listek grzybki, startą marchewkę, majeranek, gotować do miękkości około 40 min.
W między czasie dalej gotować fasolę, powinna się szybko ugotować. Do gęstej fasoli dodać ugotowaną kwaszoną kapustę, gotować razem 15 min.
Skwarki przesmażyć z cebulą na 3 łyżkach oleju, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać do kapusty, wymieszać i jeszcze chwilę pogotować.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2011-11-17

O tak... to bym teraz zjadł...:)))

umila

umila 2011-11-18

smak z dzieciństwa ,mama kiedyś robiła ....mniam :)

dodaj komentarz

kolejne >