1 szklanka
mleka
1 jajko
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
cukier cynamonowy
3/4 szklanki oleju
1 łyżka dżemu
1/5 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao(najlepiej ciemne)
polewa czekoladowa
orzechy lub wiórki kokosowe
Wszystkie składniki wkładamy do garnka,ucieramy widełkami do piany,na jednolitą masę około 7 min,aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Dwie blaszki o wymiarach 11x40 cm wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą.
Piec w 180°C około 60 min(do suchego patyczka)
Polać polewą ,posypać orzechamilub wiórkami kokosowymi.
Ciasto świetnie nadaje się do przełożenia masą.
Smacznego.
dodane na fotoforum: