Składniki
2 lub 3 polędwiczki wieprzowe
sól
pieprz
40 dkg pieczarek
masło roślinne do smażenia
1 łyżeczka ulubionej przyprawy do wieprzowiny
Polędwicę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,posolić.
Pieczarki umyć ,pokroić na dowolne kawałki,posypać ulubioną przyprawą do wieprzowiny.Smażyć na maśle roślinnym do wyparowania wody,około 10 min.
Końce polędwiczek ściąć cienkim długim nożem,zrobić przez środek dziurę,(z obydwu końców)napychać w środek podsmażone pieczarki,z jednej i drugiej strony.(końce spiąć wykałaczką)
Następnie jeszcze raz leciutko posolić,posypać pieprzem,rozgrzać masło roślinne na patelni, włożyć polędwiczki ,obsmażyć na złoty kolor,
na małym ogniu,kilkakrotnie przekładać na drugą stronę.
Podlać odrobiną wody,żeby polędwiczki się podparowały i były miękkie,około 7-10 min.
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
ewka67 2011-11-22
Ale rarytas-ki z rana.....
beagra 2011-11-22
Ale smakowitości!....nie wiem,który Twój przepis wypróbować-chyba najlepiej losowo!dziękuję za przepis!
babka50 2011-11-22
Same pychotki u Ciebie ... pozdrawiam milutko :))