Fasola zapiekana z kapustą i grzybami

Fasola zapiekana z kapustą i grzybami

30 dag suchej fasoli średni Jaś
70 dag kiszonej kapusty lekko kwaśnej
2 cebule
3/4 szklanki suszonych grzybów
sól
pieprz
majeranek
1 łyżeczka majeranku
1/2 szklanki oleju

Fasolę namoczyć na noc , ugotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu, odcedzić.Kapustę zalać wodą ,dodać listek laurowy i ziele angielskie i ugotować.

Dokładnie odcedzić, dodać przesmażoną na oleju cebulę , ugotowane i zmielone grzyby , doprawić solą , pieprzem i majerankiem.
Dodać fasolę i delikatnie wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać 30 min w 180 st C.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

mania45

mania45 2011-11-24

jestem pierwsza:))))
Konkretne jadło,
Miłego.

tesia52

tesia52 2011-11-25

Rownierz bardzo smaczne !

tsetse

tsetse 2011-11-25

Extra :)

teska2

teska2 2011-11-26

Wspaniałe przepisy podajesz...........skorzystam z nich!
Zapraszam Cię do ulubionych, łatwiej mi będzie śledzić Twoje propozycje kulinarne.

teo29

teo29 2011-11-26

na pewno wykorzystam Twój pomysł :)

stasia8

stasia8 2011-12-03

Takiego wariantu kapusty z fasolą nie znałam...

dodaj komentarz

kolejne >