30 dag suchej fasoli średni Jaś
70 dag kiszonej kapusty lekko kwaśnej
2 cebule
3/4 szklanki suszonych grzybów
sól
pieprz
majeranek
1 łyżeczka majeranku
1/2 szklanki oleju
Fasolę namoczyć na noc , ugotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu, odcedzić.Kapustę zalać wodą ,dodać listek laurowy i ziele angielskie i ugotować.
Dokładnie odcedzić, dodać przesmażoną na oleju cebulę , ugotowane i zmielone grzyby , doprawić solą , pieprzem i majerankiem.
Dodać fasolę i delikatnie wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać 30 min w 180 st C.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
teska2 2011-11-26
Wspaniałe przepisy podajesz...........skorzystam z nich!
Zapraszam Cię do ulubionych, łatwiej mi będzie śledzić Twoje propozycje kulinarne.