1 duża lub 2 mniejsze makrele wędzone
1 duża cebula cukrowa
2-3 kiszone ogórki
15 dag białego sera
2 -3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Makrele obrać ze skóry, wyjąć ości i pokroic na kawałki, przełożyc do salaterki. Dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojonego w kosteczkę ogórka i rozgnieciony widelcem biały ser.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawic solą, pieprzem i majonezem.Odstawić na godz do lodówki.
Podawać z chlebem posmarowanym świeżym masłem.
Doskonała pasta na śniadania i kolacje dla całej rodzinki.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-01-30
Ja do ryby i sera dodaję jogurt i cebulkę... czasem trochę ketchupu albo przecieru pomidorowego... bez ogórków. :)))
Taka pasta też jest smaczna... :)))
anulkaz 2012-01-30
Tutaj tez jest cebula tylko zamiast jogurtu trochę majonezu, bo wolimy z majonezem:)
magdabo 2012-01-31
Wygląda pysznie , robię podobną ... pozdrawiam !