Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem

Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem

1 duża lub 2 mniejsze makrele wędzone

1 duża cebula cukrowa

2-3 kiszone ogórki

15 dag białego sera

2 -3 łyżki majonezu

sól, pieprz


Makrele obrać ze skóry, wyjąć ości i pokroic na kawałki, przełożyc do salaterki. Dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojonego w kosteczkę ogórka i rozgnieciony widelcem biały ser.

Wszystko dokładnie wymieszać, doprawic solą, pieprzem i majonezem.Odstawić na godz do lodówki.

Podawać z chlebem posmarowanym świeżym masłem.

Doskonała pasta na śniadania i kolacje dla całej rodzinki.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-01-30

Ja do ryby i sera dodaję jogurt i cebulkę... czasem trochę ketchupu albo przecieru pomidorowego... bez ogórków. :)))
Taka pasta też jest smaczna... :)))

anulkaz

anulkaz 2012-01-30

Tutaj tez jest cebula tylko zamiast jogurtu trochę majonezu, bo wolimy z majonezem:)

jagoda8

jagoda8 2012-01-30

Musze tak właśnie zrobić,apetycznie całość wygląda.

magdabo

magdabo 2012-01-31

Wygląda pysznie , robię podobną ... pozdrawiam !

dodaj komentarz

kolejne >