6 kotletów wieprzowych karkowych
1/2 litra maślanki
sól
pieprz
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety karkowe bardzo cieniutko rozbijamy, ale tak żeby się nie porwały, dokładnie solimy i posypujemy pieprzem.
Układamy w salaterce, zalewamy kotlety maślanką, zakręcamy folią spożywczą i wstawiamy na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wykładamy kotlety na durszlak i czekamy aż obciekną około 15 min. Panierujemy delikatnie w tartej bułce, potem w jajku i jeszcze raz cienko w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, przekręcic dwa razy żeby się usmażyły .Podajemy z ziemniakami i surówką.
Kotlety smakują wyśmienicie i są bardzo kruche.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-05-20
Pysznie... :)))
beata3 2012-05-20
POZDRAWIAM SERDECZNIE MIŁEJ SPOKOJNEJ NOCY FOTKA SUPER
niusia1 2012-05-20
fajnie,że przepis podałaś- zrobię wkrótce- miłego wieczorku życzę!
laura5 2012-05-21
.....Swietnie uchwycona foteczka...Pozdrawiamy i zyczymy samych przyjemnosci w nowym tygodniu:)
mania99 2012-05-24
podziwiam Cię za pięknie podane dania...
masz talent więc dobrze go wykorzystaj
a wiem co pisze bo ,,siedzę ,,w tej branży już trochę
pozdrawiam:)
solaric 2012-05-25
Sie zrobi ;)))
Smacznie pozdrawiam :)
jagoda8 2012-05-28
Jak z maślanki to ja lubię bo z mleka nieeee hihi przepis dobry trzeba wypróbować.