8 kawałków chudych żeberek
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki płynnego miodu
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki
1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina
4 łyżki oleju
1 łyżeczka klasycznej przyprawy do grilla.
4 kajzerki
olej
3 cebule
Podane składniki na marynatę dokładnie wymieszać, włożyć pokrojone żeberka do miseczki , zalać marynatą, zakręcić dokładnie folią i odstawić na 5 godzin do lodówki, lub na całą noc.
Grillować po 10 -12 min z każdej strony lub dłużej w zależności od żeberek.Obraną cebule pokroić na cząstki i grillować na jednym grillu razem z pokrojonymi kajzerkami spryskanymi olejem , aż ładnie się wszystko zrumieni.
Układać żeberka na połówkach bułek, podawać z ulubionymi dodatkami i grillowaną cebulą.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
beata3 2012-06-13
MIŁEGO SŁONECZNEGO DNIA ŻYCZĘ
kot54 2012-06-13
Smaczne ....*;*
ivon09 2012-06-13
Pychotka,pozdrawiam