szczupak około 1,5 kg
1 cytryna
1 mała cukinia
2 cebule
1 pęczek natki pietruszki
oliwa
2 czubate łyżki przyprawy do ryb
sól
pieprz
Szczupaka myjemy dokładnie wycieramy, posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, cukinie myjemy i wycieramy ,kroimy w talarki ze skórką. Posypujemy lekko przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy pół pęczka posiekanej natki pietruszki trochę oliwy i wszystko mieszamy, nadziewamy szczupaka i spinamy wykałaczkami.
Nacieramy wierzch szczupaka oliwą, posypujemy natką pietruszki i pozostałą przyprawą do ryb, odstawiamy do lodówki na 2 godz.
Grillujemy 15-20 min po każdej stronie.Ja grillowałam na elektrycznym grillu. Na ogrodowym, zalecane jest ułożenie ryby na tacy do grillowania
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-06-22
Szczupaczek... przepyszna rybeńka...mniam... :)))
beata3 2012-06-22
super fotka pozdrawiam serdecznie
kot54 2012-06-22
jak dla mnie trochę sucha ryba...w galarecie wolę
ale Twój apetycznie przyrządzony.....
syxtus 2012-08-10
bardzo , bardzo smakowita galeria, dalej nie mogę oglądać bo zgłodniałem a jestem po obiedzie-to niebezpieczne:) ... powrócę ... tymczasem dodaje do ulubionych i pozdrawiam