Składniki
500 gram makaronu (kształt dowolny)
60 dag jagód
200 gram serka waniliowego
5 łyżek cukru
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą i dokładnie odcedzamy.
Jagody dokładnie myjemy ,odcedzamy na sitku, przekładamy do rondla, zasypujemy cukrem i gotujemy 7 min.Studzimy , dodajemy 2 łyżki serka waniliowego i dokładnie mieszamy.
Wykładamy makaron na talerze, polewamy chłodnym sosem jagodowym , na wierzchu robimy kleksy z serka i jeszcze trochę polewamy sosem.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-07-07
Coś dla moich Pań... :)))
iwanka1 2012-07-07
Rześkiego letniego wieczoru:)))
kot54 2012-07-07
Ja nie jadam ale smaczne danie....Miłego weekendu życzę :)
laura5 2012-07-08
Zyczymy:pieknego slonecznego niedzielnego popoludnia spedzonego w gronie Rodzinnym:)