Kabaczek w cieście cebulowo - piwnym

Kabaczek w cieście cebulowo - piwnym

1 mały młody kabaczek

sól, pieprz

piwo

1 czubata szklanka mąki

1 cebula

1 duże jajko

olej do smażenia

Kabaczka obieramy i kroimy wzdłuż na pół, wycinamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie półksiężyce, solimy i posypujemy pieprzem, odstawiamy na 20 min.

Cebulę bardzo drobno kroimy w kosteczkę i siekamy, dodajemy jajko, mąkę i piwo, piwa wlewamy tyle. żeby ciasto było jak gęsta śmietana, doprawiamy ciasto solą.

Maczamy każdy kawałek w gęstym cieście i smażymy na złoty kolor z każdej strony, odsączamy na papierowym kuchennym ręczniku.

W ten sam sposób możemy zrobic młodą cukinie.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-07-24

Smakowicie... :)))

coln21

coln21 2012-07-24

znowu u ciebie zapachnialo smakowicie.....Pozdrawiam *;*

demon

demon 2012-07-24

woowww fajowe żarełko ;D RE: ten bobasek ma już 7 lat hihihih

maxmen

maxmen 2012-07-24

re.
Solidna porcja???
Hahaha... ja ze trzy takie porcje spokojniutko...no może kiełbaskę odpuszczę... :)))

bahus

bahus 2012-07-25

Pyszny obiad...świetne zestawienie smaków...

nanatka

nanatka 2012-07-25

Dobry pomysł...skorzystam!
Miłego:)

doris01

doris01 2012-07-25

Dzień dobry...miłego dnia życzę:)

drelich

drelich 2012-07-25

Ja też skorzystam z tego pomysłu... będzie na jutro na obiad... serdecznie pozdrawiam :))

evita

evita 2012-07-26

Smacznie wygląda... trzeba wypróbować...

o40na

o40na 2012-07-27

Pycha :)

dodaj komentarz

kolejne >