1/2 kg pieczarek
1 duża cebula cukrowa
1 łyżka oliwy
1 marchewka
150 gram gęstej śmietany 12 lub 18%
sól,pieprz
Łatwe, aromatyczne i szybkie pieczarki do pieczywa, u nas wszyscy się nimi zajadają.Polecam,są bardzo smaczne , a zarazem mało kaloryczne:)
Pieczarki myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki, dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojoną w kostkę marchewkę.Przekładamy wszystko do szerokiego rondla i dodajemy oliwę i smażymy na średnim ogniu, aż wszystko zmięknie i wyparuje częśc wody,około 10-12 min.
Dodajemy gęstą śmietanę , mieszamy i doprowadzamy wszystko do zagotowania Doprawiamy solą i zmielonym czarnym pieprzem, podajemy z bagietką lub świeżym pieczywem.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
efrost 2012-09-01
Z pieczarkami można robić cuda, można je przyrządzać w rozmaity sposób, jako główne danie i jako dodatek. W tej postaci są pyszne :)
mlord 2012-09-01
Interesująca inspiracja
ewulka1 2012-09-01
Super ...:)
bahus 2012-09-01
Lubię jednak pod warunkiem, że zostanie sowicie zaopatrzone pieprzem (najlepiej białym i koniecznie świeżo zmielonym).