Kapusta kiszona smażona z pieczarkami i cebulą do obiadu

Kapusta kiszona smażona z pieczarkami i cebulą do obiadu

80 dag kiszonej kapusty

2 cebule

1 marchewka

6 pieczarek

olej

sól, pieprz

opcjonalnie przyprawa w płynie maggi

1/4 szklanki wody


Doskonała kiszona smażona kapusta do obiadu, osobiście lepiej mi smakuje niż tradycyjny bigos, szczerze polecam do ziemniaków i pieczonej białej kiełbasy.

Do szerokiego rondla wlewamy kilka łyżek oleju i wkładamy posiekaną cebulę, startą marchewkę i pokrojone pieczarki, leciutko solimy.Smażymy aż wszystko się podsmaży, następnie dodajemy posiekaną surową kiszoną kapustę.

Wszystko smażymy około 20-30 min, często mieszając, kapustka powinna się przypiekac, łapiąc kolorek .Po tym czasie dodajemy wodę i przykrywamy , dusimy jeszcze 10 min na małym ogniu.

Odkrywamy i jeszcze chwilę smażymy bez przykrycia, doprawiamy mielonym pieprzem i ewentualnie jak lubimy maggi lub solą.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-09-02

To coś dla mnie. :)

drelich

drelich 2012-09-03

dla mnie też...lubię kapustę w każdej postaci :))

evita

evita 2012-09-03

Jak ładnie pachnie...

joju99

joju99 2012-09-03

ssie mnie z głodu.......

jola42

jola42 2012-09-04

lubie kiszoną kapustęw każdej postaci...
ta jest bardzo smakowita:)

elkat

elkat 2012-09-08

Po powrocie z wakacji muszę spróbować:)

joju99

joju99 2012-09-27

dzisiaj zrobiłam.......i o mało cały garnek sama zjadłam....dziekuje za smakowity przepis

lanta21

lanta21 2017-12-13

super

dodaj komentarz

kolejne >