70 dag wołowiny bez kości na bitki
2 cebule cukrowe
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
majeranek
mąka do panierki
olej do smażenia
woda do sosu
Wołowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry i lekko rozbić. Posypać solą, pieprzem i obtoczyć każdy kawałek w mące. Rozgrzać trochę oleju na patelni i zrumienić mięso po obu stronach na złoty kolor. Przełożyć obsmażone mięso do szerokiego rondla.
Cebulę obrać i pokroić w talarki, podsmażyć na tej samej patelni co mięsko, dodać posiekany drobniutko czosnek, zalać cebulę wodą i doprowadzić do zagotowania. Wlać wszystko do rondla z mięsem i dusić aż wszystko będzie miękkie, pod koniec doprawić mięso solą , pieprzem i majerankiem .Dusić wszystko jeszcze około 2 min.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
mlord 2013-02-12
Z kaszą gryczaną!