Doskonała pasta z wędzonej makreli, najlepiej smakuje na pieczywie posmarowanym cienko masełkiem, polecam.
2 duże wędzone makrele
4 średnie cebule cukrowe
sól, pieprz
oliwa z oliwek
oliwki do przybrania
Makrele obrać i usunąć ości, drobniutko pokroić.Dodać drobno posiekaną cebulę cukrową. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.
Przełożyć do salaterki, udekorować oliwkami i odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
anita591 2013-02-13
Serdecznie Miło
Pozdrawiam
Życzę pięknego ciepłego
POPOŁUDNIA
Buziaczki zostawiam.;
iwanka1 2013-02-13
Lubie takie salatki.
Pozdrawiam:)
krycha2 2013-02-13
Robię taką pastę dodając zieloną pietruchę lub koper i pokrojone drobno jaja ugotowane na twardo...........pycha..........
wrobel3 2013-02-13
Pyszne jedzonko ANIU...,a ja mam dziś rybkę smażoną,ziemniaczki i surówkę z kisz.kapusty~~``~~``~~pozdrawiam
slawa1 2013-02-13
Ja do makreli dodaję jajka i majonez i starannie rozgniatam,na kanapce posypuję drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym.
Twoja zdrowsza:)Pozdrawiam.