1 kg karkówki wieprzowej
2 cebule
1/2 kg pieczarek
sól, pieprz
majeranek
2 liście laurowe
2 czubate łyżki mąki
3 łyżki oliwy z oliwek
woda do zaprawki
woda do mięsa
Karkówkę umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pokroić w grubszą kostkę, w rondlu rozgrzać oliwę , wrzucić mięso i podsmażyć , aż się zrumieni.
Następnie wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i umyte pokrojone pieczarki,dusić jeszcze razem około 10 min, dodać przyprawy i zalać wodą, wody ma być tyle żeby wszystko było przykryte. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Mąkę rozrobić w kilku łyżkach zimnej wody, tak żeby nie powstały grudki, wlać do mięsa, wymieszać i dusić jeszcze wszystko około 2 min.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
jusiap 2013-06-01
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW Z OKAZJI ICH ŚWIĘTA....
ZADBAJMY O ICH LEPSZA PRZYSZŁOŚĆ.....
DAJMY IM TO CZEGO NAJBARDZIEJ POTRZEBUJE....
MIŁOŚĆ BEZCENNA.... :)
Pozdrawiam i życzę wspaniałego słonecznego czerwcowego weekendu :D