Galaretka drobiowa ze skrzydełek

Galaretka drobiowa ze skrzydełek

70 dag skrzydełek drobiowych
1 marchew
kawałek selera
1 cytryna
kawałek pora
1 pietruszka
ziele angielskie
sól, pieprz
1 mała puszka groszku konserwowego
2 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
żelatyna na 1 litr płynu

Skrzydełka wymoczyć, zalać zimną wodą i zagotować, zszumować, dodać włoszczyznę i ugotować na wolnym ogniu jak rosół.
Przecedzić przez gęste sito, skrzydełka oddzielić od kości i pokroić. Do wrzącego rosołu dodać suchą żelatynę i dokładnie rozpuścić, doprawić solą i pieprzem.
Jeszcze raz przecedzić przez gęste sitko, do foremek dodać plasterki jajka ugotowanego na twardo. groszek i pokrojoną marchewkę, zalać i odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.Podawać polana sokiem z cytryny i posypaną szczypiorkiem.
Smacznego.:)

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2014-03-07

już czuje jej wspaniały smak;pozdrawiam Anulko!

pamela5

pamela5 2014-03-07

Ekstra:-)

jonna

jonna 2014-03-07

Od czasu do czasu, można by zrobić, bo z jarzynami galaretka to mniam....

macalla

macalla 2014-03-08

Jak to pieknie I smakowicie wyglada..nie jadlam czegos takiego juz ...pare dobrych lat! Wreszcie pora by zrobic samej, prawda?
Skorzystam w Twojego przepisu, wydaje sie nieskomplikowany...

janowa

janowa 2014-03-08

Taka prościzna,a też już z kilka lat nie robiłam...pozdrawiam

kris13

kris13 2014-03-09

..a ja się przymierzam i jakoś nie mogę zrobić..............

pierrr

pierrr 2014-03-09

...pysznotka :)))

dodaj komentarz

kolejne >