Dzisiaj rosołek wołowo-drobiowy z moimi ulubionymi żołądkami drobiowymi i kostką z kaszy manny:)Na drugie, szponder z rosołu z musztardą i pieczywem:)
dodane na fotoforum:
lulka1 2015-01-25
smaki dzieciństwa :)) , moja babcia takie rosołki gotowała , my dziś wątróbkę indycza na obiad jedliśmy z ziemniakami i surówką ,a dzieciakom osobno musiałam usmażyć piersi drobiowe bo podrobów do ust nie wezmą ..pańskie pieski hihi ;)
anulkaz 2015-01-26
re:Sylwin, to bardzo proste, gotujesz kaszę na gęsto(do wody dodajesz trochę soli) rozkładasz łyżką na płaskie talerze, tak żeby kasza była rozciągnięta , po całym talerzu, odstawiasz żeby wystygła.Potem kroisz w kostkę, wkładasz na głębokie talerze i zalewasz, gorącym rosołem.:)
lucia 2015-01-26
Nie straszna mi za oknem zima , kiedy w moim sercu najpiękniejszy ogród , barwami lata rozkwita .
szaman1 2015-01-27
Miłego dzionka życzę,u mnie piękna zima biało za oknem . Pozdrawiam cieplutko :)))