Przepyszne śledzie w śmietanie z ogórkiem, cebulką i jabłkiem.
Najlepiej smakują na drugi dzień, polecam.
https://kuchniaanulki.blogspot.com/
dodane na fotoforum:
pantoja 2015-12-20
Bardzo lubię tylko mój sos ma chrzan i tarte jabłko + łyżka majonezu (szczypta cukru nie zaszkodzi). O ile pamiętam śledziki miały być robione we wtorek. Teraz widzę, że łakomstwo nie tylko we mnie siedzi:)))
Ty miałaś wyjątkowo dorodne śledzie, moje są szczuplejsze a wolę otyłe:)))
babcia1 2015-12-20
Przepysznę są takie śledziki ale ja jabłko i ogórki kroję w drobną kostkę
anulkaz 2015-12-20
re:Pantoja, śledzie były zrobione na próbę, na święta będzie powtórka:) Niestety były tak przepyszne że goście zjedli z całymi gotowanymi ziemniakami, a mięso zostawili:))
Babciu, można i pokroić w kostkę, ale starte na grubych oczkach tarki, dają lepszy smak i aromat i oczywiście szybciej się robi:)
pantoja 2015-12-20
Ślinka mi cieknie. Takich grubych u mnie nie spotkałam a takie najlepsze. Też wolę niż mięso i wcale mi nie szkodzą. Mimo, że trochę moczę w wodzie z octem jabłkowym. Mogę jeść takie co drugi dzień:)
anad60 2015-12-20
pycha takie śledziki zawsze kroiłam w kostkę
bo też takie robię...ale teraz to zetrę bo masz racje
szybciej i smak bardziej będzie wyczuwalny....Dzięki :)
ravenso 2015-12-21
Są słowa zwyczajne, proste, piękne. Słowa znajome, bliskie, ciepłe. Słowa magiczne, które otwierają serca, duszę i budzą myśli. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę Tobie ciepła rodzinnego, niegasnącej przyjaźni oraz światła, które zawsze prowadzi tam, dokąd zechcesz.
Cudownych Wesołych Świąt z białym opłatkiem i bliskimi sercu ...życzy Piotr.