Zrobiłam wielką miskę farszu na pierogi i krokiety:)
Dałam ugotowaną kiszoną kapustę, grzybki suszone, przesmażoną cebulkę i czosnek, sól i pieprz i jeszcze coś. Zgadnijcie jaki jest główny składnik farszu? :))Powiem że ten farsz wyszedł wyśmienity:)
https://kuchniaanulki.blogspot.com/
dodane na fotoforum:
babcia1 2016-03-02
Kasza Gryczana?
anad60 2016-03-02
Aniu myślę i myślę i wymyślić nie mogę :(
pisz co tam dałaś...bo pęknę z ciekawości !!!
wygląda apetycznie i to bardzo !!!
pantoja 2016-03-02
Mnie to wygląda na kaszę gryczaną. Może być szpinak ale nie ma nic zielonego. Obstawiam gryczaną:)
pantoja 2016-03-02
Np.Gołąbki nadziane kaszą gryczaną i grzybkami są pyszne. Cebulka powinna być zrumieniona:)
Ta micha wygląda apetycznie!
pantoja 2016-03-02
To ja nie chcę. One się tak dziwnie trzęsą. Może kiedyś jadłam i chwaliłam. Mama nie mówiła co wtyka do pierogów a Tato lubił podroby. Pewnie nam przemyciła roztrzęsione płucka:)
anulkaz 2016-03-02
re: Pantoja nic się nie trzęsie:) Pamiętam z dzieciństwa jak moja babcia kupowała takie dudki i gotowała.Kroiła w kosteczkę i robiła biały barszczyk z dudkami i to było pyszne.Mój farsz też jest pyszny:)
kris13 2016-03-02
..a ja pisałam komentarz jako 5 osoba że podroby albo kasza gryczana i...co się stało,że nie ma mojego komentarza..?
kris13 2016-03-02
Dobrze, Anulko...bo pisałam dziś na Onecie komentarz i usunęli mi więc myślałam,że tu też. Pozdrowionka :))
jmania 2016-03-03
Moja mama do pierogów lub pyzów zawsze dawała podroby i wszyscy co jedli zawsze się zachwycali smakiem, nie mogli uwierzyć że to z plucek i serduszka wieprzowego; pycha
dosiak 2016-03-03
O rany, przypomniał mi sie barszczyk z dudkami z dzieciństwa...płucka były z podrobów najlepsze....wieki całe już tego nie jadłam, ale zatęskniłam za tym smakiem....pozdrawiam :)