Dawno nie piekłam, marzyłam o takiej kanapce z boczkiem i musztardą od dawna.Dzisiaj zjadłam na śniadanko,pycha.Co za smak, pachnie czosnkiem i majerankiem:)Zapraszam.
dodane na fotoforum:
babcia1 2016-05-01
Piękny gruby i sporo chudego mięska a jak go przygotowałaś do pieczenia?
niusia1 2016-05-01
też bym zjadła;narobiłaś mi apetytu Aniu!pozdrawiam świątecznie;
anulkaz 2016-05-01
re:Babiu,myję boczek i wycieram do sucha, nacieram przeciśniętym przez praskę czosnkiem z solą i majerankiem i odstawiam na 3 godz do lodówki.Zawijam boczek w folię aluminiową,błyszczącą strona do środka, wkładam do blaszki i piekę.Mój boczek miał 1,80 kg, więc piekłam 2 godz.:)Pod koniec pieczenia, można boczek odwinąć , żeby wierzch się zrumienił.
kryspa1 2016-05-02
Ale boczuś!:)) u was takie boczki sprzedają? U nas połowę grubości,nadaje sie taki tylko na zawijanie. Mniam,choć pomarzę:))