Jeszcze została pasteryzacja.Szczerze powiedziawszy, nie wyszedł z tych pomidorów gęsty przecier.Było dużo pestek i skór, ale smakowo bardzo dobry bo kwaśny, do zupy pomidorowej będzie ok:)
dodane na fotoforum:
babcia1 2017-08-05
ładna seryjka!!
asia70 2017-08-05
Pracuś z Ciebie Aneczko :-)
Ja też koszyk różności pomidorowych dzisiaj dostałam i pojadą ze mną na Bawarię!
astra40 2017-08-06
Super sprawa z takimi domowymi zapasami:)
Ja tylko owocowe przetwory robię: frużeliny i dżemy:)))
slonko6 2017-08-06
U mnie taki przecier gotuję stopniowo przez kilka dni aż do uzyskania gęstości wcześniej oczywiście przecieram żeby pozbawić go skórek i ziarenek. To teraz mieszkasz w domu po babci. ładnie tam masz. pozdrawiam
mis20 2017-08-07
Aniu nie musi być gęsty....robię tak samo ...a zupka wychodzi ..miodzio-:)