Pozazdrościłam Jokam i zrobiłam mielone, moje są z łopatki z czosnkiem i cebulą:)Zapach w całym domu.
dodane na fotoforum:
anulkaz 2017-10-13
re: Tradycyjny przepis, tylko inaczej zrobiony.Czosnek i cebula starte na tarce, wcześniej podsmażałam na patelni. Dodałam na 1 kg łopatki mielonej 3 jajka, 1 namoczoną kajzerkę , 2 łyżki bułki tartej , 1/4 szklanki wody, 2 ząbki czosnku i 1 duża cebula, sól i pieprz.:)Teraz kotlety wyszły bardziej aromatyczne niż ze smażonym czosnkiem i cebulą.
krycha2 2017-10-13
U mnie też mielone...buraczki, ziemniaczki piure a na deser budyń z owocami.../jagody ,jeżyny i maliny z zamrażalnika wcześniej rozmrożone/...
steve62 2017-10-25
EEEEE ŁADNE, JAKIEŚ INNE NIŻ OSTATNIO:-))
Z ŁOPATKI - A KIEDYŚ Z CZEGO SIĘ ROBIŁO??
KIEDYŚ NIKT NIE PYTAŁ Z CZEGO TE KOTLETKI.
PO PROSTU MIELONE....A TERAZ.... ECHHH.
TAK CZY TAK NA PEWNO ŚWIETNE:-)))
pantoja 2017-10-31
Zdopingowałaś mnie. Muszę zrobić bez panierowania bułką, te wyglądają apetycznie, ślinka cieknie. Uwielbiam mielońce...:)