Ulepiłam 200 szt, teraz reszta się gotuje, wystygną, zamrożę i z głowy:)
dodane na fotoforum:
niusia1 2018-11-26
BRAWO TY!!!!
prince8 2018-11-26
BRAWO Anulkaaaa ...miłegooooo ;)
anulkaz 2018-11-27
re:Zbierałam tylko z parteru, zbieram od lat tylko pewniaki które znam:)) Układałam po 10 szt , to łatwo się liczyło:)
lucilla 2018-11-27
możesz napisać czy ciasto z jajkiem robisz czy bez ??
kimeraj 2018-11-27
Pychoty!!!
Z tego samego farszu co do uszek, robimy jeszcze trylion pierogów, które surowe smażymy na głębokim tłuszczu. Takich rarytasików nie może zabraknąć w Święta :)))
anulkaz 2018-11-27
re:Lucilla, daję 1 jajko na 3 szklanki mąki, 34 szklanki ciepłej wody, łyżeczkę soli i 1 łyżkę stopionego masła lub oleju.:)
lucilla 2018-11-27
dziękuje ja do tej pory bez jajka robiłam resztę tak samo, znajomy kucharz na zadane pytanie o jajka powiedział, ze to nie ciasto makaronowe i jajka się nie dodaje, ale rób jak chcesz ! i robię bez !
oliwkaa 2018-12-02
Czytając powyższe przepisy na ciasto pierogowe dodam,że ja tez robię bez jajka ale kiedyś spróbowałam zrobić z jajkiem i okazało sie ze ciasto jest równie dobre jak bez jajka .... wcale nie jest twarde. Było by twarde gdybysmy przesadzili z ilościa mąki bo to jest jak dla mnie kluczowe. Jesli natomiast chodzi o mrożenie pierogów/uszek to doszłam do wniosku ze te mrożone ciasto jest delikatniejsze po ugotowaniu dlatego tez robie wczesniej i mroże ....