Uszka gotowe.

Uszka gotowe.

Ulepiłam 200 szt, teraz reszta się gotuje, wystygną, zamrożę i z głowy:)

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2018-11-26

BRAWO TY!!!!

reni51

reni51 2018-11-26

o rety, taka ilość! Jestem pełna podziwu. Zapewne bardzo smaczne.

hania19

hania19 2018-11-26

Tak - Brawo Ty !!!

bolek13

bolek13 2018-11-26

kozak :)

prince8

prince8 2018-11-26

BRAWO Anulkaaaa ...miłegooooo ;)

zabuell

zabuell 2018-11-27

Chcialo Ci sie liczyc?

anulkaz

anulkaz 2018-11-27

re:Zbierałam tylko z parteru, zbieram od lat tylko pewniaki które znam:)) Układałam po 10 szt , to łatwo się liczyło:)

klaus

klaus 2018-11-27

Cudnego wtorku życzę.

lucilla

lucilla 2018-11-27

możesz napisać czy ciasto z jajkiem robisz czy bez ??

kimeraj

kimeraj 2018-11-27

Pychoty!!!
Z tego samego farszu co do uszek, robimy jeszcze trylion pierogów, które surowe smażymy na głębokim tłuszczu. Takich rarytasików nie może zabraknąć w Święta :)))

anulkaz

anulkaz 2018-11-27

re:Lucilla, daję 1 jajko na 3 szklanki mąki, 34 szklanki ciepłej wody, łyżeczkę soli i 1 łyżkę stopionego masła lub oleju.:)

lucilla

lucilla 2018-11-27

dziękuje ja do tej pory bez jajka robiłam resztę tak samo, znajomy kucharz na zadane pytanie o jajka powiedział, ze to nie ciasto makaronowe i jajka się nie dodaje, ale rób jak chcesz ! i robię bez !

krycha2

krycha2 2018-11-27

Bohaterka...

oliwkaa

oliwkaa 2018-12-02

Czytając powyższe przepisy na ciasto pierogowe dodam,że ja tez robię bez jajka ale kiedyś spróbowałam zrobić z jajkiem i okazało sie ze ciasto jest równie dobre jak bez jajka .... wcale nie jest twarde. Było by twarde gdybysmy przesadzili z ilościa mąki bo to jest jak dla mnie kluczowe. Jesli natomiast chodzi o mrożenie pierogów/uszek to doszłam do wniosku ze te mrożone ciasto jest delikatniejsze po ugotowaniu dlatego tez robie wczesniej i mroże ....

dodaj komentarz

kolejne >