Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem drobiowym i ryżem.Wyszło mi 17 szt:)
dodane na fotoforum:
senny 2019-02-21
Wyglądają pysznie, samczego:)
gar75 2019-02-21
Ja bym do sosu dodał śmietany z dodatkiem mąki :) a sos najchętniej grzybowo-pomidorowy,na kostce rosołowej drobiowej :)
niusia1 2019-02-21
u mnie jeszcze też zostały i zamroziłam; dawno nie miałam, więc bardzo mi smakowały;)
anulkaz 2019-02-21
re:Gar75, jestem na diecie i nie używam teraz mąki . Pierogów i kotletów też teraz nie jem. Co do pulpetów, to były w sosie, tylko że ja go nie jadłam, polałam dosłownie kaszę jedną łyżką sosu. Kostek rosołowych nie używam:) Mam w planach kupić jutro mąkę orkiszową i trochę sos zagęścić.
senny 2019-02-21
Prawdziwa sztuka, to tradycyjne zdrowe pożywienie. Choć czasem uciekam w ciemne podziemia tradycji, lubię chemiczne zupki (niektóre, w zasadzie to nieliczne z bardzo wielu dostępnych) i zalewam je wrzątkiem, rozkoszuje się świeżo zalanymi kryształami glutaminianu sodu bo bardzo lubię jego smak. Tak ukryty przed moralnością dnia wiem jakie to zło, ale co poradzić...
babcia1 2019-02-22
z pekińskiej jeszcze nie robiłam a tak na marginesie to ją też się chyba zaparza?
babcia1 2019-02-22
dzięki dobrze wiedzieć muszę spróbować!!
krycha2 2019-02-22
Uwielbiam gołąbki...Kiedyś też robiłam z kapusty pekińskiej...świetne,delikatne w smaku...no i szybko...
babcia1 2019-02-23
to sępolia taka odmiana fiołka a ten kwitnie na różowo