Jesienno-zimowa pasta rybna/ciemne tło/.

Jesienno-zimowa pasta rybna/ciemne tło/.

No cóż kochane łakomczuszki-koniec lenistwa.Przygotowujemy pastę:smaczną,zdrową i łatwą do wykonania:najtrudniejszą częścią przepisu jest punkt 1.-kupienie ŚWIEŻEJ,tłustej/omega 3/ makreli,ale jeśli mamy zaprzyjazniony sklep,to damy radę.Punkt 2.filetujemy rybę i mielimy ją z 4-ma ugotowanymi na twardo jajami,1 podsmażona w kostkę na lekko brązowy kolor cebulą/wystudzoną!/ i pęczkiem/10 gałązek/natki pietruszki.Wszystko to solimy,dodajemy pieprz ziołowy i przecieramy widelcem na gładką pastę/jeśli będzie zbyt sucha-to znak,że rybka nie była zbyt...ale dodajemy łyżkę wody.Po 15 minutach pasta jest do smarowania na chlebuś/patrz zdjęcie/.Smacznego.

dodane na fotoforum:

jolekj1

jolekj1 2011-11-05

Ja chyba tutaj zostane,bo tak mi slinka poleciala..hmmmm..a dodam ze jestem glodomorem:-))
Pozdrawiam serdecznie

kotewka

kotewka 2011-11-05

Piękna prezentacja!

terid02

terid02 2011-11-05

Choć nie przepadam za zdjęciami jedzenia,to musze przyznac ,że u Ciebie kuszące są,szczególnie rybki..uwielbiam..A przepis musze spróbować koniecznie:)))palce lizać:)))

terid02

terid02 2011-11-05

ładna dekoracja,z malowanymi wzorami ,chyba z Włoclawka....:)

marom

marom 2011-11-05

Niby zwykłe danie, a atrakcyjnie podane (ciekawie z tymi orzechami laskowymi)...
Przepis faktycznie łatwy, myślę, że się skuszę :)

maxmen

maxmen 2011-11-05

No proszę... jest fotka i przepis...BRAWO...:)
Do końca roku zostało 57 dni.
Trudno będzie walnąć ponad 2000 kulinarnych fotek...oj trudno...:)))

maxmen

maxmen 2011-11-05

re.
hahaha... nie sprowokowałeś mnie absolutnie...:)))
Moje fotki kulinarne wstawiam od trzech lat...prawie codziennie. :)
Wiadomo... potrawy się powtarzają, ale fotki są inne...:)))
Dogonić mnie do końca roku to jest niemożliwe...:)))
Czysta matematyka... :)
Musiałbyś codziennie wstawić ok. 35 fotek kulinarnych...:)))
Ale nie chodzi tu o rekordy...:)))
Ja lubię ciekawe przepisy...może się czegoś nowego od Ciebie nauczę...:)))
Czekam na smaczne jedzonko...:)
Pozdrawiam nie tylko kulinarnie... :)))

ewabobi

ewabobi 2011-11-06

Pasta pycha! Ja do wędzonej makreli daję serek homogenizowany,drobno posiekaną cebulkę,czasami przelaną wrzątkiem(jak młoda to nie parzę) i kiszone ogórki.Proporcje ustalam na oko.I szafa gra.Jutro wypróbuję Twój przepis! Pozdrawiam)

reni1

reni1 2011-11-06

Moja ulubiona...dziękuję dobry człowieku wyręczyłeś mnie ...w tej żmudnej pracy przygotowania..więc siadam i zajadam gotowca..Pycha:)

dosiak

dosiak 2011-11-06

Takiego składu nie wypróbowałam - czas spróbować wg tego przepisu :)

jerry61

jerry61 2011-11-06

wykorzystam ten przepis na pastę ,robię też z makreli ale nieco inną ,nowości mnie interesują ,będę wpadał częściej do Twojej galerii.Pozdrawiam

lafii

lafii 2011-11-06

Uwielbiam :)))

gupik

gupik 2012-01-21

Ta kompozycja to dzieło sztuki, wyłącznie do konsumpcji estetycznej, czyli wzrokiem:)

ar2rek

ar2rek 2012-01-21

Znowu przez makrelę?....

gupik

gupik 2012-01-21

To piękna martwa natura, dlatego:)

gupik

gupik 2012-01-21

Może to to tło, plus zgranie talerzyka z ogórkami, a dziki fiolet dodaje uroku:)

ar2rek

ar2rek 2012-01-21

Bardzo Ci dziękuję z za tak wysokie noty/5.9-5.8-5.9 o i jedną 6 tkę widzę za dziki fiolet-tak myślę/.....:)

ar2rek

ar2rek 2012-01-21

Nie,serio.Cieszę się,że Ci się podoba,bo...bardzo chciałem.
Bo czasami żartujemy.Ale teraz poważnie...

gupik

gupik 2012-01-21

Bardzo Ci dziękuję, że stworzyłeś mi okazję do podziwiania tego obrazka. Ba!, mogę go sobie podziwiać jeszcze nie raz, nie dwa...;)

jerry61

jerry61 2012-04-13

odnośnie pasty rybnej.Spróbuj mojej: Makrela wędzona jak u ciebie,duża i w miarę tłusta[jak naj..]+ 30 dkg białego nie mielonego twarogu + 5 dkg roztopionego masła + jaja gotowane[4_5szt]nic nie mielimy .rozgniatamy drewniana ,,pałką "i dodajemy pokostkowane jaja,Łyżeczka lub dwie musztardy i przyprawy,ja lubię suchą paprykę .Koniecznie natka zielona ,SMACZNEGO!

dodaj komentarz

kolejne >