sałatka dzieciństwa
robię ją 30 lat, a smak ten sam :)
3 kg zielonych pomidorów
2 kg ogórków
1 kg cebuli
(ja nie ważę daje mniej więcej )
Warzywa kroimy, oddzielnie solimy
(2 łyżki soli )
zostawiamy na całą noc,
odciskamy solankę.
W dużym garnku zalewa
pół litra wody
pół litra octu
2 szklanki cukru
listek,pieprz i ziele angielskie - zagotować ,
na zalewę wkładamy pomidor + ogórek + cebula. Co pewien czas mieszamy ,aby warzywa nie przypaliły się .Od chwili zagotowania ,gotujemy 15 minut . Gorące wkładamy do słoików - NIE WEKUJEMY .
babcia1 2016-09-02
o kurcze takiej jeszcze nie robiłam szkoda że w naszych stronach już nikt nie ma ogórków i na rynku też
babcia1 2016-09-02
ciekawe czy wężowe mogą być ? bo bym chociaż na próbę zrobiła bo zielone pomidory i cebulę mam ..
jola09 2016-09-02
Re Asiu wlasnie zamierzam od poniedzialku WISTA WIO MOTORKU A MOZE JEDNAK KONIKU :))))
WRZESIEN JESZCZE TAKI PIEKNY
asia70 2016-09-02
My Asie pracusie jesteśmy :-) hihi
Ja dwa tygodnie w Polsce byłam a przetworów ponad dwieście słoików zrobiłam z tego co na działce miałam i dostałam :-)
gared 2016-09-03
.. jak co roku przykładem świecisz
a ja krokiem z Tobą podążam i też przetwory robie....
wspaniale Asiu
pozdrawiam cieplutko