Na razie się \\\"przegryzają\\\". Degustacja dopiero jutro.
Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym:
-6 matjasów
-3 cebule
-3 łyżki miodu
-mała puszka koncentratu pomidorowego
-1/3 szklanki oleju
-sok z 1 cytryny (albo z 1/2 dużej)
Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju (ok. 10 min), dodać resztę składników i poddusić jeszcze ok. 3 min. Doprawić pieprzem .
Po ostygnięciu przekładać warstwy śledzi.
Odstawić na 12 godzin do \\\"przegryzienia\\\".
mocarz 2013-12-10
pięknie, uwielbiam śledzie i wcinam je co dzień :) Olu ale takich nie jadłem jeszcze ehhhh pewnie sa pyszne :)
danutaw 2013-12-11
Uwielbiam śledzie, w każdym wydaniu :)
Chętnie skorzystam z Twojego przepisu )
Witam cieplutko i życzę radosnych chwil w dniu dzisiejszym :)))
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam :)
laura5 2013-12-11
Pozdrawiamy cieplutko i życzymy miłego wieczoru:))Dziekujemy za pamiec i odwiedzinki na naszym profilu.....:)