Przepis:
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki
0,5 szklanki oleju
1 szklanka ajerkoniaku
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olejek cytrynowy
cukier waniliowy
Jajka ubić z cukrem , a następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem.
Piec w temperaturze 170 stopni około godziny.
Na wierzch polać polewą czekoladową.
Babka jest przepyszna.
anad60 2014-03-29
pyszności...już chciałam robić
ale nie mam ajerkoniaku ;(
u mnie dzisiaj obiadu nie było ;(
anad60 2014-03-29
od jakiegoś czasu robimy sami
teraz zrobiliśmy trochę mniejsze i cieńsze
przepis z internetu kiełbasa Krakowska ...
Olu czy ta babka może być zrobiona
bez ajerkoniaku...mam smaka na nią
ale chyba nie zrobię, cały smak robi pewnie
ten ajerkoniak ?
niusia1 2014-03-29
super wyszła- mam podobny przepis,ale jeszcze nie robiłam;pozdrawiam!
niusia1 2014-03-29
re: ogród wstępnie wyszykowany- w maju pelargonie zawisną;miłego wieczorku!
oliwkaa 2014-04-01
kurcze musze zrobić !!!