Babka włoska cytrynowa.

Babka włoska cytrynowa.

Taki zapach, że nie wytrzymałam i choć jeszcze ciepła, to już próbujemy. PYCHA:)

Składniki :
- 1,5 szklanki mąki
- 20 dkg masła
- 6 żółtek
- Piana z 6 białek
- 2 łyżki octu
- 6 łyżek oliwy
- 1 szklanka cukru
- 1 cytryna – sok + otarta skórka lub
olejek cytrynowy
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy

Ubić żółtka z cukrem i masłem, dodać pozostałe składniki, na końcu delikatnie wymieszać masę z pianą z białek. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego:)

anulkaz

anulkaz 2014-09-22

Bardzo apetyczne ciacho:)

kimeraj

kimeraj 2014-09-22

No kochana! Dzięki za cynka! Już do Was lecem*...... :)

ania03

ania03 2014-09-23

Wyglada rewelka....dziś zabieram się za Twoją szarlotkę,bo mam kilka jabłek na zbyciu...:)ściskam i miłego dnia

anad60

anad60 2014-09-23

Olu ja też nie mogę wytrzymać....jeeemy *;*

isia222

isia222 2014-09-23

taka jak piekla moja mama.....

jmania

jmania 2014-09-23

Jak ja dawno nie piekłam babki cytrynowej, wygląda tak pysznie

anetka

anetka 2014-09-23

cudna raz w życiu mi taka Wyszła :P

ewaiza

ewaiza 2014-09-23

wyglada pieknie

jagoda8

jagoda8 2014-09-23

Puszna,piękna i z przepisu na 100 skożystam::::dziękuje i pozdrawiam.

atrami

atrami 2014-09-24

cytrynowe i pomarańczowe - uwielbiam!

evita

evita 2014-09-25

Jak ładnie pachnie...

jagodaa

jagodaa 2015-05-11

zrobiłam - wyszła pyszna tylko foremka zbyt mała była, następną zrobię wwiększej

lanta21

lanta21 2018-03-15

pyszna

dodaj komentarz

kolejne >