Bez sztucznych zagęstników.
2 kg miękkich, dużych śliwek, 1 kg cukru.
Całość gotujemy około 2 godzin. Gorącą konfiturę przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy, odwracamy denkiem do dołu (do ostygnięcia).
evita 2015-08-05
Jakaż fajna ta miseczka...
Spokojnego wieczoru z lekkim powiewem wiatru...
Pozdrawiam Olu cieplutko... :)
anad60 2015-08-05
cudne naczynie Olu masz....a dźemik ze śliwek
to ja bardzo lubię i powidła też...mniam :))
abore76 2015-08-07
jak ślicznie zrobiona fotka ,dżemik własnej roboty to jest pyszniutki...
brzozka 2016-08-25
Dwa dni szukalam tego przepisu. Teraz sobie zapisze, bo dzem jest pyszny :). Bede robic drugi rok wg. Twojego przepisu !
Pozdr.