Przed chwilą zrobiony. Teraz do lodówki, a jutro degustacja:)
Podaję przepis:
Składniki:
Upieczony biszkopt ( nie podaję przepisu na biszkopt, bo każdy ma swój wypróbowany)
Likier kokosowy do nasączenia biszkoptu
400 ml śmietanki kremówki (30%)
2 serki mascarpone
300 g wiórków kokosowych
1 opakowanie krakersów
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
Prażone migdały
Krem: Ubić śmietanę „na sztywno”, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie serki i dalej ubijać. Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać delikatnie łyżką.
Biszkopt przekroić wzdłuż, nasączyć likierem kokosowym, na dolną warstwę nałożyć krem, następnie krakersy, krem i drugi biszkopt. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę kremu, posypać prażonymi migdałami.
Schłodzić w lodówce.
ewci1 2015-08-29
Wspaniale ciacho :))jestem ciekawa smaku ..ja mam troche inny przepis nie ma w nim serka mascarpone ,ale dodaje rozpuszczona biala czekolade ...tez musze kiedys zrobic:)