Jeszcze ciepła, a my już próbujemy ☺ Pyszna ☺
Składniki:
3 szklanki mąki
1 kostka masła ( 200 g)
1 szklanka cukru
5 żółtek
3 łyżeczki kwaśnej śmietany
cukier waniliowy
szczypta soli
3 łyżeczki proszku do pieczenia
jabłka prażone ( mogą być ze słoika, ale najlepiej uprażyć samemu z cukrem i cynamonem) – jabłka muszą być słodkie
Zagnieść ciasto, rozwałkować na blaszkę. Trochę zostawić do starcia po wierzchu.
Białka z dodatkiem szklanki cukru ubić na pianę.
Piec około 1 godziny w temperaturze 175 stopni.
adam24l 2017-02-25
Smacznego
Miłej soboty.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
babcia1 2017-02-25
Dzięki za przepisik!!
anad60 2017-02-25
o kurcze ale piękna ta szarlotka
zjadła bym z apetytem....mniam
Smacznego Wam życzę :))