Teraz do lodówki, a jutro degustacja ☺
Składniki:
2 paczki herbatników maślanych Leibniz
2 serki mascarpone – po 250 g
3 śmietanki 36 % - po 200 ml
Cukier puder – 8 łyżek
1 puszka masy krówkowej
8 batonów lion
Herbatniki ułożyć na dnie blachy, na to masę krówkową. Następnie ubijamy 1 śmietankę z 4 łyżkami cukru pudru, dokładamy do ubitej śmietanki serki oraz pokruszone 4 batony lion. Wykładamy na ciastka posmarowane masą krówkową. Na to dajemy ciastka i znów mase krówkową. Na wierzch 2 ubite śmietanki z 4 łyżkami cukru. Wierzch ciasta posypujemy 4 rozkruszonymi batonami. Wkładamy do lodówki na 8 godzin.
niusia1 2017-05-12
więcej szczegółów proszę,bo pysznie się prezentuje
babcia1 2017-05-13
Super wygląda i pewnie w smaku obłędne
ssstu6 2017-05-13
alez wyglada !!!
zaraz pokażę Basi...może uda mi sie ja namówić na wypróbowanie Twojego przepisu !?? ; )))