Wyszedł pyszny;)
Dolna warstwa to biszkopt upieczony z 6 białek, szklanki mąki, szklanki wiórków kokosowych, szklanki maku, pół szklanki cukru oraz z 1 łyżeczki proszku do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp. 170 stopni.
Krem budyniowy;
2 budynie waniliowe
0,5 litra mleka
Cukier waniliowy
6 żółtek
Górna warstwa;
Biszkopty
1 szklanka czystej wódki lub rozcieńczonego spirytusu (u mnie w tej wersji)
Biszkopty moczymy w trunku, polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Gorąco polecam;)
niusia1 2019-10-05
szkoda,że nie można sięgnąć po to pyszne ciacho na pięknym talerzyku- super!
krysty9 2019-10-05
podobne robię. Zamiast biszkoptów herbatniki nasączone gorzałką i zalane czekoladą, żeby gorzałka nie odparowała :D
Bardzo smaczne
ewci1 2019-10-05
Olu,slodkie wspaniale ciacho,podalas na "slodkim" talerzyku w towarzystwie "slodkiej" filizanki..:)...Bardzo mi sie podoba:)