Dzisiejsze śniadanko;)
Przepis z książki Marty Dymek "Jadłonomia cz.Ii"
1 szklanka ryżu
Szczypta soli
1 szklanka wody
Ryż moczymy w wodzie 12 do 48 godzin. Im dłużej tym lepiej. Ręcznym blenderem miksujemy namoczony i odcedzony ryż. Dolewamy tyle wody, żeby ciasto posiadało konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażymy na oleju, na mocno rozgrzanej patelni.
Następnym razem dodam surowe jajko.
prince8 2019-11-07
Samcznego ,,, miłego jesiennego dnia ;)
niusia1 2019-11-07
niecodzienne zapewne pyszne jedzonko
adam24l 2019-11-08
Ciekawa propozycja.
Miłego weekendu. Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje oraz do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.