Na zdjęciu przed włożeniem do piekarnika.
Przepis:
4 cebule kroimy w piórka, smażymy na oleju.
Połowę usmażonej cebuli układamy na dnie naczynia żaroodpornego, układamy kiełbaski.
Kiełbaski zalewamy piwem.
Przygotowujemy sos z 3 łyżeczek musztardy i dwóch łyżeczek miodu i smarujemy nim kiełbaski.
Posypujemy je majerankiem. Przykrywamy drugą częścią usmażonej cebuli i wkładamy do piekarnika na co najmniej pół godziny. Pieczemy w 180 stopniach. Od czasu do czasu polewamy kiełbaski wytworzonym sosem;)
Kiełbaski są wyborne;)))
niusia1 2020-11-27
super,że przepis podałaś ,bo to bardzo kusząca potrawa!
niusia1 2020-11-27
Olu,ale czy całe piwo?
niusia1 2020-11-28
dziękuję Olu!
adam24l 2020-11-28
Smacznego.
Miłego weekendu. Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje oraz do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.