przepis wg którego robię już wszystkie powidła, to naprawdę działa :)))
ja czekam aż śliwki są bardzo dojrzałe i nie słodzę powideł ...
https://www.wielkiezarcie.com/recipe19462.html
marrgo 2012-09-03
o! mniamsiu! ja to się już nie mogę doczekać ciasta z "topionymi" śliwkami mojej mamy...
:o))
deresz 2012-09-03
Też zrobiłam pyszne powidła, smażyłam 24 godziny bez mieszania, trochę cukru wrzuciłam na dno gara.....poezja, możnaby bez cukru też, ale nie mam dobrych śliwek .
myszka2 2012-09-03
Pyszne są powidła ze śliwek pychota.... Przyjemnego miłego popołudnia życze:) Pozdrawiam milutko:)
deresz 2012-09-04
Pozazdrościłam Tobie:)) Robię kolejne powidła, teraz czekam aż puszczą sok, rano zagotuję i pyrczę, pyrczę, pyrczę całą dobę, jak zostaje jedna trzecia mieszam i wlewam do słoików, pycha, pierwsze dwa wiadra już w słoikach:))