SURÓWKA Z KAPUSTY

SURÓWKA Z KAPUSTY

Pozdrawiam i życzę milutkiej niedzieli.

Surówka smakuje jak w chinskiej restauracji.Polecam jest pyszna.Przechowywać do 3 tyg. w lodówce..Można sałatkę zrobić na zimę,powkładać w mniejsze słoiczki.Pasteryzować od zagotowania 15-20 min

3 kg. kapusty,3 marchewki, 4 duże ząbki czosnku.Kapustę poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce,czosnek wycisnąć i wszystko wymieszać.
Zalewa:1 szkl. wody,3/4 szkl. octu,1 szkl. oleju,1 i 1/2 łyżeczki soli,1/2 szkl. cukru. Zagotować.
Gorącą zalewą zalać kapustę, wystudzić ,od czasu do czasu zamieszać.

stasia8

stasia8 2016-05-01

Ciekawy sposób...a czy ten olej nie jest później mocno wyczuwalny?

babcia1

babcia1 2016-05-02

kurcze może być pycha!!

oya04

oya04 2016-05-02

dzieki za przepis )))
pozdrawiam :)

alka10

alka10 2016-05-14

wyglada wspaniale-pozdrawiam :))

lanta21

lanta21 2016-07-29

sprubuje

alicja

alicja 2016-08-11

taż taką robię, wspaniała

dodaj komentarz

kolejne >