OGÓRKI KANAPKOWE W CURRY

OGÓRKI KANAPKOWE W CURRY

Witam serdecznie........ .•´¯) ¸,ø¤°``°¤ø,¸(¯`•.¸
.•´¯),ø¤°``°¤ø,¸¸,ø¤°`°¤ø,¸(¯`•.¸
,ø¤°``°¤ø,¸¸,ø¤°``°¤ø,¸,ø¤°``°¤ø,




3 kg ogórków ,gorczyca, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liście laurowe Zalewa:5 szklanek wody,1,5 szklanki cukru,1 szklanka octu,2 łyżki soli,3 łyżeczki curry,1 łyżeczki kurkumy(dałam 0,5 łyżeczki) Ogórki umyć, obrać i pokroić wzdłuż w cienkie plasterki - takie, jak kładziemy na kanapki.Na dno każdego słoika wsypujemy po 1 łyżeczce gorczycy, dodajemy 2-3 liście laurowe i po 3 ziarna ziela i 3 ziarna pieprzu.Układamy ogórki najciaśniej jak się da Zalewę zagotowujemy w garnku studzimy zalewamy ogórki. Pasteryzujemy, od zagotowania około 7-10 minut
Spokojnego z uśmiechem na twarzy czwartkowego wieczoru życzę, a jutro pogodnego piątku.Pozdrawiam....

babcia1

babcia1 2016-07-29

robiłam już w curry ale kroiłam w ósemki..ale fajnie było by takie podłużne plastry pokroić

lanta21

lanta21 2016-08-04

super

dodaj komentarz

kolejne >