SURÓWKA Z GYROSEM NA ZIMĘ

SURÓWKA Z GYROSEM NA ZIMĘ

Polecam!

2 i 1/2 kg ogórków zielonych,1 papryka czerwona,4 cebule,2 małe opakowania przyprawy GYROS,1 szklanka octu,2 szklanki cukru,2 łyżki soli,1/2 szklanki oleju
Ogórki obrać i pokroić na plastry. Zasypać solą i przyprawą Gyros.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na paseczki, dodać do ogórków.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, również dodać do ogórków.
Polać wszystko octem i olejem, wsypać cukier i delikatnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie nakładać surówkę do słoików i pasteryzować przez 10 minut od zagotowania się wody.

babcia1

babcia1 2016-08-18

no i już mogę tylko żałować że ogórki u nas się skończyły nawet wczoraj na rynku w dzień targowy nie widziałam nigdzie ogórków!!

ewaeu

ewaeu 2016-08-18

to jest pyszne...miłego dnia...:)

anana57

anana57 2016-08-18

Ogórki na każdy sposób zrobione są pyszne do zimowych obiadków jak znalazł. Pozdrawiam serdecznie

dodaj komentarz

kolejne >