RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

Wspaniałego nowego tygodnia życzę...

RYBA PO GRECKU

1 kg ryby morskiej( np; tilapia, morszczuk,sola) 1 seler, 3 marchewki, 2 pietruszki,3 cebule,przyprawa do ryb,3 listki laurowe,3 ziela angielskie.Filety rozmrozic umyc,osuszyc ręcznikiem papierowym i przyprawic przyprawą do ryb i odstawic na godzinę.Obtączyc rybę w mące i usmażyc na oleju. Po usmażeniu pokroic na kawałki.

Sos:4 szkl. wody, 6 łyżek cukru, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 0,5 łyżeczki papryki słodkiej, 6 łyżek octu, sól, pieprz do smaku.
Cebulę pokroic w kosteczkę i podsmażyc na rumiano dodac starkowane na tarce warzywa i chwile smażyc.Składniki na sos zagotowac,dodac podsmażone warzywa ,listek oraz ziele angielskie wszystko dusic 20 min.
W pojemniku przekładac: ryba , sos z warzywami

babcia1

babcia1 2016-10-10

Pyszności ja zawsze robię więcej i mrożę w pojemniki potem jak znalazł ..mniam..

baygel1

baygel1 2016-10-10

Ale smaczne !

stasia8

stasia8 2016-10-11

Uwielbiam...ale rzadko robię...wydaje mi się że w święta najlepiej smakuje...

dodaj komentarz

kolejne >