Z porcji wychodzi 6 wałeczków
80 dag fileta z kurczaka,2 jajka,3-4 łyżki tartej bułki,pikantna przyprawa do kurczaka
pieprz, sól, słodka papryka.Filety zmielić, dodać bułkę, jajka, doprawić i wyrobić na jednolitą masę
Panierka:2-3 jajka + tarta bułka
Nadzienie:30-25 dag pieczarek,1 serek topiony o smaku pieczarkowym,1 cebula,2 łyżki oleju.Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę.Dodać starte na grubych oczkach pieczarki.Kiedy puszczą sok dodać serek i smażyć aż składniki się połączą a płyn odparuje.Można doprawić solą i pieprzem.Wystudzić.
Mięso podzielić na równe porcje nadziewać pieczarkowym farszem.Formować podłużne kotlety.
Panierować w jajku i bułce.Smażyć na wolnym ogniu z obu stron.
anana57 2016-10-21
Pysznie wyglądają - lubię takie. Ciepłe jesienne pozdrowienia zostawiam i życzę miłej pogody na jutrzejszy dzień :)))