WAŁECZKI DROBIOWE Z NADZIENIEM PIECZARKOWYM

WAŁECZKI DROBIOWE Z NADZIENIEM PIECZARKOWYM

Z porcji wychodzi 6 wałeczków

80 dag fileta z kurczaka,2 jajka,3-4 łyżki tartej bułki,pikantna przyprawa do kurczaka
pieprz, sól, słodka papryka.Filety zmielić, dodać bułkę, jajka, doprawić i wyrobić na jednolitą masę
Panierka:2-3 jajka + tarta bułka
Nadzienie:30-25 dag pieczarek,1 serek topiony o smaku pieczarkowym,1 cebula,2 łyżki oleju.Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę.Dodać starte na grubych oczkach pieczarki.Kiedy puszczą sok dodać serek i smażyć aż składniki się połączą a płyn odparuje.Można doprawić solą i pieprzem.Wystudzić.
Mięso podzielić na równe porcje nadziewać pieczarkowym farszem.Formować podłużne kotlety.
Panierować w jajku i bułce.Smażyć na wolnym ogniu z obu stron.

slawa1

slawa1 2016-10-19

BARDZO CIEKAWY PRZEPIS.POZDRAWIAM.

zoja54

zoja54 2016-10-19

Fajny przepis, muszę go wypróbować:)

anana57

anana57 2016-10-21

Pysznie wyglądają - lubię takie. Ciepłe jesienne pozdrowienia zostawiam i życzę miłej pogody na jutrzejszy dzień :)))

oya04

oya04 2016-10-23

smacznie !

halinag

halinag 2016-10-24

Pyszne...pozdrawiam:))

ewaiza

ewaiza 2016-10-27

super przepis

lanta21

lanta21 2016-12-26

wsuper

dodaj komentarz

kolejne >