ronald2 2015-03-06
Wyglada ssmakowicie...a nawet mam wrażenie że czuje jej nieco pikantny zapach ...aaaapsik!! przepraszam..trochę zakrecila mi w nosie...ale lubie ..taka zypke...Pozdrawiam serdecznie...;-)
beleza 2015-03-06
Gulyásleves - węgierska zupa gulaszowa
Składniki
500 g mięsa wołowego
2 duże cebule
1 mała marchewka
1 mały korzeń pietruszki
niewielki kawałek selera
1 papryka czerwona
1 duży pomidor
4 zabki czosnku
1 łyżka papryki czerwonej w proszku
1 łyżeczka kminku mielonego
1/2 łyżeczki papryki ostrej
2 liście laurowe
pieprz, sól
2 duże łyżki smalcu
1,4 l wody
3 duże ziemniaki
.....do podania świeża natka pietruszki
maria10 2015-03-07
.... jadłam jak byliśmy w odwiedzinach u koleżanki moje szwagierki... wiem o czym mówisz....:)))))
oliwkaa 2015-03-07
mmmm,pachnie az u mnie !
ansipol 2015-03-07
pewnie suto doprawiona:))piekło podniebienie??:)))Beatko miłej soboty i niedzieli:)
trawnik 2015-03-07
Zapachniało mi zapachami z Keleti :)) Kiedyś w Budzie podano nam taką zupę a potem na drugie bardzo tłustą baraninę z fasolą i do popicia wielkie butle mrożonej wody niegazowanej. Myślałem, że orła wywinę :))))))) A przepis fajny, przepiszę go ale mam jedną wątpliwość? Czy aby nie zapomniano o czerwonej fasoli w nim?.... Mile spędzonej soboty życzę :))
jaska15 2015-03-07
jadlam ja raz w Budapeszcie..juz dosc dawno, do niej Cyganie przygrywali,ale bylo swietnie..