1\4szkl.miodu,5 łyżek miękkiego masła,1\2szkl.c.pudru,2 jaja,2i 1\4 szkl.mąki,1 łyżeczka sody,4 łyżeczki przyprawy do piernika
``````````````````````````````````````
Wszystkie skł.wymieszac,zagnieśc ciasto,rozwałkowac-podsypując mąką.Wycinac pierniki,ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około7-10 minut w temp 180stopni.By pierniczki miały połysk,przed pieczeniem posmarowac roztrzepanym jajem.Po upieczeniu są mięciutkie,póżniej twardnieja,by znów zrobic się miękkie chłonąc wilgoc z powietrza.Przechowywac w szczelnym pojemniku-długo się przechowują.
dodane na fotoforum:
bunia 2008-12-16
Proszę szybciutko odłożyć kilka przed lukrowaniem , zostawić by wyschły , a potem używać do doprawiania sosów.Pozdrawiam .Miłego wieczoru.
setulo 2008-12-17
O , dzięki za przepis :)
katolik 2008-12-17
Polukrować jeszcze miłością bezinteresowną i gotwe ! :)*
Miłego dnia Ci życzę Marzenko :)*