baska77 2012-03-24
3 biszkopty upieczone po 2 jajka na średniej tortownicy.
pomarańczowa warstwa na biszkoptach to: sok z puszki brzoskwiń zagotowac i rozpuścić w nim 2 galaretki brzoskwiniowe do tego wrzucic pozostałe w puszce brzoskwinie i dobrze zmiksowac blenderem, jak tężęją rozłożyc pon1/3 masy na każdy z biszkoptów. Na to dawać potrochu pokrojonych ananasów.
Masa biała: 1/2l śmietanki kremówki (ja użyłam łaciatej30%)ubić na sztywno, do tego dać 3 serki homogenizowane Danio brzoskwiniowe i 3-4 łyzeczki żelatyny rozpusznonej w niewielkiej ilości wody. Jak masa mało słodka to można dodać cukru pudru do smaku i żeby była bardziej aromatyczna troszke soku z cytryny. Przekładac jak na zdjęciu wyżej. A dekoracja dowolna.
Smacznego