jeden z efektów mojego dzisiejszego spotkania kulinarnego z córkami :))
Ciasto robi się błyskawicznie, jest PYSZNE!
Polecam :))
Oto przepis:
6-8 dojrzałych bananów - rozgnieść lub zmiksować
Wlać 1/2 kostki rozpuszczonego i ostudzonego masła,
dodać:
3/4 szklanki cukru,
1 i 1/2 szklanki mąki,
pokrojoną garść migdałów,
pokrojoną tabliczkę gorzkiej czekolady,
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
sok z połówki cytryny.
Wymieszać, wyłożyć do formy na tartę.
Piec około godziny w 170 st.
Smacznego :))
zuza59 2011-11-20
Jakie to apetyczne !!!
zuza59 2011-11-20
Dzięki serdeczne, zamieszczaj zawsze przepisy, ja jestem noga w kuchni, więc chętnie korzystam z przepisów "garnkowiczów", ponieważ domowe sprawdzone są najlepsze :)
monii77 2011-11-20
ja mniej więcej tak samo robię mufinki ... są pyszne, zatem ciasto też musi być miodzio
jokam 2011-11-21
nie spytałam czy mogę,
więc bez Twojej akceptacji pozwoliłam sobie przepis podkraść,
wygląda tak apetycznie! :)
rycho2 2011-11-23
smakowite
Basiu dzięki za przepis
witaj, cieplutkie pozdrowienia pozostawiamy i dobrej, spokojnej nocy życzymy, a jutro udanego dnia, Basia i Ryszard